Hünnebeck Harsco

Emil Mauritz Hünnebeck grundlagde Rautennetz GmbH i 1929 i Essen, en virksomhed der dedikerede sig til konstruktion og videreudvikling af gitterkonstruktion-teknikken. I 1937 flyttede virksomheden sit hovedsæde til Düsseldorf. I de efterfølgende år blev der bygget store byggeprojekter som skibsværfter og fly-hangarer indenfor og uden for landet ved hjælp af patenterede metoder.

I 1956 opførte Deutsche Stahllamelle Hünnebeck GmbH i Lintorf en fabrik med 16 haller, adskillige administrationsbygninger samt en lagerbygning til produktion af stålrør støtter og teleskopbjælker på sine 155.000 kvm store lokaler med privat jernbanespor. Virksomheden blev senere omdøbt til Hünnebeck GmbH i 1961. Salget uden for Tyskland fandt sted ved hjælp af kontrakter med eksklusive importører. I begyndelsen af 1960´erne blev de første udenlandske datterselskaber etableret, såsom Skandinavisk Hünnebeck A / S i Danmark efterfulgt af datterselskaber i Østrig i 1968 og Sverige i 1970.

Hünnebeck blev overtaget af Thyssen AG i 1988.
Som følge af Tysklands genforening udvidede virksomheden i nye føderale lande med yderligere 12 filialer. I 1995 blev de første skridt taget i USA med en 50% andel af Safway Services Inc. i Milwaukee. I dag er virksomheden repræsenteret i mere end 30 lande. I Europa sælger Hünnebeck sine produkter og tjenester gennem næsten 15 etablerede datterselskaber, mens de øvrige lande leveres via licenserede distributører og forhandlere.

Den 31. august 2003 købte det amerikanske investeringsselskab Sun Capital de fleste aktier i Hünnebeck GmbH og dets 9 europæiske datterselskaber på det tidspunkt. Fra november 2005 blev Hünnebeck officielt en del af Access Services-divisionen af American Harsco Corporation, der ligger i Harrisburg / Pennsylvania.

Ved udgangen af 2009 fusionerede de tre traditionsrige virksomheder, Hünnebeck, SGB og Patent  for at operere under det fælles navn Harsco Infrastructure. Dette gav anledning til en af de største globale leverandører af forskalling, stilladser og tekniske hjælpemidler som lifte og lignende samt industrielle tjenesteydelser med et salg på ca. 1,11 milliarder dollars.
Og senest har Sun Capital i 2013 solgt Harsco Infrastructure til et Joint Venture bestående af Clayton, Dubilier & Rice, der har navngivet koncernen Brand Energy & Infrastructure Services, men har valgt at genindføre virksomhedens stærke brand i Europa, nemlig Hünnebeck.
Dansk Montage Supplys sammenhæng med Hünnebeck finder sin begyndelse af 2012, hvor man i forlængelse af den internationale krise var blevet ramt og derfor valgte at tilpasse koncernen ved at nedlægge afdelinger 7 lande, heriblandt Skandinavien.
Kraftige reaktioner fra de danske kunder over meddelelsen om at Hünnebeck elementstøtter, skråspindler og Protecto sikkerhedsmateriel ville forsvinde fra det danske marked sammenholdt med en henvendelse fra Harsco til deres gode samarbejdspartnere gav inspiration til etablering af Dansk Montage Supply i forbindelse købet af den del af danske Harsco, der havde arbejdet med elementstøtter, skråspindler og Protecto sikkerhedsmateriel.
 

Følg os på:

 

Dynamic-it leverandør af webshop
Kvalitetsprodukter fra:

Hünnebeck logo

Dansk Montage Supply
Søagervej 1, Sdr. Onsild
9500 Hobro
40 56 75 36
post@dmsupply.dk