Specialudviklet elementstøtte holder selv de største betonvægge på plads

Der er vokseværk i betonbranchen. Præfabrikerede elementer til betonvægge skubber løbende til de fysiske grænser og bliver større. Det skubber også til kravene for de elementstøtter, som skal holde betonelementerne stabile, når de er monteret. Derfor har DM Supply udviklet en ny og kraftigere elementstøtte med navnet Super 15.

Den udvikling har Henning Nielsen observeret på nærmeste hold i mange år. Som montageleder i Spæncom A/S har han blandt andet til opgave at bestille betonelementer og elementstøtter til Spæncoms montører på deres konkrete projekter, og indtil sidste år stod de med en voksende udfordring.

- Vi leverer og håndterer betonelementer, der er op til 16 meter høje. Det kræver typisk 3-4 støtter pr. element. Tidligere anvendte vi Super 10 elementstøtten fra DM Supply, som var den største på markedet, men ved de virkelig høje elementer skulle vi så bruge mange flere for at holde elementerne på plads, forklarer Henning Nielsen.

 

Korrekt sikring med færre støtter

Derfor var Super 15 en kærkommen nyudvikling for Spæncom, da DM Supply sendte den på markedet i 2020. Fra begyndelsen af dette forår og hen over sommeren lejede Spæncom 100 Super 15 støtter hos DM Supply til brug ved opførelsen af et stort feriecenter i Jylland. Det er ikke første gang, Spæncom anvender Super 15 og heller ikke sidste.

-  Vi har rigtig gode erfaringer med Super 15 støtterne. De er virkelig store og kraftige, men de er samtidig til at håndtere, da de er bygget af aluminium. Vi anvender fortsat også Super 10, som er det rigtige valg til mange projekter, men ved sikring af de virkelig høje elementer var vi nødt til at anvende flere støtter pr. element. Ved at anvende Super 15 kan vi typisk sikre et element med tre støtter, hvor vi måske skulle bruge 5-6 Super 10 støtter, forklarer Henning Nielsen, og understreger at der altid udføres konkrete beregninger på det enkelte projekt.

- En elementstøtte står altid bedst i en 45 graders vinkel og fastgjort 2/3 oppe på elementerne. Så er de stabiliseret korrekt. Vi kunne med fordel have anvendt Super 15 tidligere, men da var de ikke på markedet. Nu kan vi helt konkret sikre de største vægelementer med færre støtter. Super 15 er den absolut mest sikre måde at sikre betonelementerne. og samtidig syner byggepladsen også mere sikker. Der er ikke nogen tvivl, hverken i funktionalitet eller udseende, at Super 15 fra DM Supply virker. Jeg har svært ved at forestille mig ikke at have dem. Vi har allerede flere projekter undervejs, hvor vi skal bruge flere hundrede Super 15 elementstøtter, siger Henning Nielsen.

 

Lettere og stærkere

Super 15 elementstøtten er ligesom Super 10 fremstillet af kraftigt aluminium. Hvor Super 10 har en nyttelængde på 7,05 - 10,25 meter, kan Super 15 præstere 10,00 - 15,00 meter. Det begynder kort sagt, hvor Super 10 stopper.

- Med en vægt på 167 kg og en nyttelængde på op til 15 meter er Super 15 både lettere og mere langtrækkende end andre løsninger på markedet. Det er unikt i markedet, at Super 15 er så stærk og samtidig så let, siger Christian Wedsted, salgschef i DM Supply. 

Han har også fulgt udviklingen i betonbranchen fra tæt hold gennem mange år, og ifølge ham er behovet i markedet for Super 15 stort.

- Med årene er de enkelte betonelementer ganske enkelt vokset voldsomt i størrelse. Det kræver solide elementstøtter på byggepladsen, og her har vores Super 10 støtte længe løst opgaverne. Men vi har også oplevet en klar efterspørgsel på elementstøtter, der var endnu større, og derfor har vi udviklet Super 15, siger Christian Wedsted.

Super 15 kom på markedet i sommeren 2020. I første omgang fik DM Supply 100 enheder hjem fra sin leverandør. I dag har de 200, og der er flere på vej.

- Ved opførelse af store moderne industribyggerier og logistikhaller skubbes grænserne for størrelserne af betonelementerne hele tiden. Vi skal som specialleverandør have de elementstøtter, som kunderne efterspørger. Også det ekstraordinære grej som kun bruges en gang imellem til de særlige og sjældne projekter. Vi har nu 11 forskellige størrelser af elementstøtter i sortimentet, og Super 15 forbliver næppe den største i vores sortiment for evigt, understreger Christian Wedsted.

Se HER!

Få styr på smådele og værktøj

- og løft det sikkert!

Gitterboks LAV er et stærkt alternativ til træpaller med pallerammer. 
Ideel til sikker håndtering på byggepladsen og til at holde orden på materiellet.


PRODUKTFORDELE
Små gittermasker: Nemt at se indholdet
Kranløfteøjer: Sikker håndtering
Varmforzinket stål: Falder ikke fra hinanden
Stabelbar: Maksimal pladsudnyttelse
Vandafledende bund: Indholdet holdes tørt
Meder som fødder: Sikrer stabilitet og trykfordeling
Vægt: 50 kg
Tilladelig last: 1.200 kg
Mål: 120x80x50 cm

Se HER!

Sommerfest

Sæt et stort kryds ved den 10. juni.

Sommerfest 2022 er en realitet! Efter 2 år uden er vi nu klar til FEST igen. Ikke nok med det! Vi har op til flere runde hjørner der skal fejres, ved samme lejlighed.

Nærmere input følger i næste måned, men sæt nu bare krydset ved den 10. juni…,-) 

Flere nyheder

Danmarks "længste" sortiment af elementstøtter


Læs mere

Y-Gaffel er en hjælp til dig


Læs mere

What a year!


Læs mere

Byd velkommen til SUPER 20


Læs mere

Tak til Green Development for en god sæson


Læs mere